Terrasoverkapping prijzen

De prijs van een terrasoverkapping is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is natuurlijk ten eerste het oppervlak van het deel wat overkapt moet worden van belang. Hoe groter het oppervlak hoe duurder de terrasoverkapping uitvalt. Een tweede factor die van belang is, is of de overkapping op maat gemaakt moet worden of dat er een standaard overkapping gebruikt kan worden. De standaard overkappingen worden en masse geproduceerd en zijn dus redelijk goedkoop te noemen. Echter, wanneer je iets speciaals wil met een aparte maat of vorm, dan gaat ‘de meter’ lopen. Het aantal uur dat benodigd is door een aannemer is vaak duurbetaald. Oplossing? Overkapping zelf maken met mooie materialen.

Over materiaal gesproken; het ene materiaal is het andere niet. Zo zijn de goedkoopste terrasoverkappingen gemaakt van kunststof materialen zoals polycarbonaat. Helemaal prima, hoewel de uitstraling natuurlijk lang niet zo mooi is als een prachtige overkapping van hout. De kunststof terrasoverkappingen zijn al beschikbaar vanaf rond de 900 euro. De duurste (en grootste) varianten gaan al snel richting de 6000 euro. Je krijgt voor die prijzen wel een terrasoverkapping van een meter of 12 breed en 4 meter diep. Grote voordeel aan de kunststof varianten is dat deze makkelijker te onderhouden zijn dan bijvoorbeeld een overkapping van hout.

Houten terrasoverkappingen zijn vaak net een tikkeltje duurder dan de kunststof varianten. Goed hout is simpelweg een duurder materiaal wat de prijzen van terrasoverkappingen omhoog duwt.

Een andere populaire bouwmaterie is aluminium. Een overkapping die hiervan wordt gemaakt heeft een bepaalde moderne uitstraling die niet misstaat bij een mooi modern huis.

Wat voor soort overkapping je ook kiest, de prijzen van terrasoverkappingen lopen uiteen van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s. Denk er goed over na wát je precies wil kopen en spaar desnoods door om datgene te kopen wat je écht graag wil hebben. Je kan een overkapping zien als een echte investering en een waardevermeerdering voor je woning.